Een hostingpakket voor je website kiezen?

Een hostingpakket is een dienst die jouw website of webwinkel opslaat en online zet. Als je deze hostingpakketten op internet gaat vergelijken, dan kan je makkelijk een pakket kiezen dat perfect is afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en die van je bedrijf of organisatie. Er zijn in Nederland veel verschillende aanbieders van hostingservices, de zogenaamde hosting providers, die allemaal hun eigen deals en special features hebben. Bij deze aanbieders kan je een internetpakket uitkiezen dat is afgestemd op jouw website, webwinkel en de verwachtingen voor de toekomst daarvan.

Wat is een hosting provider?

Als je zelf een website maakt met een programma als WordPress, of je laat een webwinkel maken door een professioneel bureau of een handige kennis, dan staat je nieuwe digitale visitekaartje nog niet op internet. Een hosting provider heeft de server en de technologie in handen om je website online te krijgen. Zodat klanten je kunnen vinden en je producten kunnen kopen. Een goede hosting provider vinden, een bedrijf dat deze service aanbiedt, is makkelijk. Er zijn veel bedrijven die een goede service leveren en erg competitieve prijzen rekenen. Kies daarbij niet voor de allergoedkoopste optie: voor een bedrag van €10 per maand heb je een fantastisch hostingpakket bij een betrouwbaar bedrijf. Met medewerkers die weten waar ze over praten en jou alle service leveren die je nodig hebt.

E-mailadressen voor je website aanmaken

Als je alleen maar een e-mailadres voor jouw website nodig hebt, dan kan je dat vanaf een paar euro op maandbasis bij een hosting provider aanvragen. Het voordeel is dat je dan zelf de unieke extensie van je e-mailadres kunt bepalen, bijvoorbeeld @geurkaarsjes.nl. Daardoor krijg je een uniek adres dat perfect past bij jouw bedrijf of website. Deze optie is interessant als je al een website hebt en je alleen de contactmogelijkheden daarvoor wilt verbeteren.

Je website laten hosten

Wil je ook een plek hebben waar jouw websitebestanden worden opgeslagen, en dat jouw website online houdt?Dan heb je een hostingpakket nodig. Dat is een ruimte op de server van de hosting provider, waarop je website wordt opgeslagen en waar je website online staat. Omdat deze pakketten ook maar een paar euro tot iets meer dan een tientje op maandbasis kosten, is het meestal een betere optie dan alleen maar een e-mailadres aanvragen.

Veel hosting providers bieden drie pakketten aan die variëren in mogelijkheden en prijs. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor een Light pakket,Medium pakket en een Luxe pakket. Bij een Light pakket heb je een opslag van bijvoorbeeld 10 gigabyte, een paar e-mailadressen, en onbeperkt dataverkeer. Bij de duurdere pakketten krijg je veel meer opslag (tot wel 1000 gigabyte), meer e-mailadressen en onbeperkt dataverkeer. Je dient dus zelf te beslissen hoe groot jouw website of webwinkel is en hoe groot je verwacht dat hij in de toekomst gaat worden. Het is meestal een uitstekend idee om te kiezen voor een medium pakket. Zo’n pakket heeft een aantrekkelijke prijs en alle mogelijkheden om een gemiddelde website of webwinkel soepel te laten runnen. Als je later uitbreidt, kan je altijd je hostingpakket aanpassen of overstappen van provider.

Wat kost een hostingpakket?

Wat kost een hostingpakket?

Vergeleken met het laten maken van een website of winkel zijn de kosten voor hostingpakketten ronduit laag te noemen. Voor €10 per maand heb je een hostingpakket waarmee je website draait als een zonnetje. Vaak krijg je bovendien ook nog vaak een korting op de prijs voor de eerste drie maanden. Deze prijzen zijn zo aantrekkelijk, omdat een hoge concurrentie heerst op de markt van hosting providers. Ook door de innovatie en technologische mogelijkheden is het veel goedkoper en makkelijker geworden om een hostingpakket aan te bieden. Als klant pluk jij daar de vruchten van. Verder moet je weten dat de meeste Nederlandse hosting providers een uitstekende klantenservice hebben. Via een ticket systeem kan je ondersteuning vragen en advies krijgen over alles wat je maar wilt. Ook als je digibeet bent, kunnen de medewerkers van de klantenservice jou helpen om het juiste pakket te kiezen, en om je website online te krijgen en te houden.