De PCR test Assen voor een officiële verklaring

Wil je de PCR test Assen uit gaan voeren? Dan moet je goed op gaan letten. Bij de GGD kun je deze test bijvoorbeeld uit laten voeren, maar dit kan uitsluitend als je klachten van het coronavirus hebt. Daarnaast kun je hier terecht wanneer je in contact bent geweest met iemand die het virus heeft. Echter krijg je hier geen officiële verklaring voor andere doeleinden. In dit geval kun je gaan kijken naar de testlocaties in de omgeving die de test tegen betaling aanbieden. Je krijgt dan ook het document dat je nodig hebt.

Meerdere locatie voor een PCR test in Assen

De PCR test in Assen kan vandaag de dag op een groot aantal testlocaties uitgevoerd worden. Je moet hiervoor wel een bepaald bedrag betalen. Het bedrag kan laag zijn, waarbij het uitsluitend om de test gaat, maar ook hoger als je een officiële verklaring aangevraagd hebt. Je moet daarom goed gaan bekijken welke je nodig hebt en van hieruit gaan berekenen wat het voor jou en jouw gezin gaat kosten. Bepaal dan ook of dit de beste oplossing is of dat je je toch niet laat testen. Met klachten is het altijd het beste om via de GGD een afspraak te maken.

Aan de slag met de afspraak

Als je eenmaal weet dat je deze coronatest moet gaan doen, is het verstandig om de afspraak in te gaan plannen. Hiervoor zijn slechts een aantal persoonsgegevens nodig. Tevens moet je aangeven of je klachten van het virus hebt. Doordat je de test ook zonder klachten uit kunt voeren hoef je niet meerdere klachten aan te gaan geven die je helemaal niet hebt. De afspraak is pas bevestigd na het betalen van de kosten. Je kunt dan een bevestigingsmail verwachten waarin alle informatie over de afspraak nogmaals benoemd staat.

De uitslag in handen

Als je de PCR test in Assen hebt ondergaan, dien je weer naar huis te gaan totdat de uitslag bekend is. Je mag dus ook geen tussenstop meer maken bij bijvoorbeeld de supermarkt. Zodra de uitslag negatief is, kun je jouw werkzaamheden gaan hervatten. Als je een verklaring aangevraagd hebt, ontvang je deze direct met de uitslag. Houd er bij een positieve test rekening mee dat je in quarantaine moet. In dit geval zul je minimaal twee weken thuis moeten zitten.